Mitt möte med kinesiologen

Skrev i mitt förra blogginlägg ”Livet” under kategorin ”Min inre resa” att jag äntligen hittade hem till någon som såg och förstod det som jag inte själv sett och förstått den dagen då jag träffade kinesiologen. Men det är ju egentligen inte så…. Du väljer eller rättare sagt är inte mottaglig för nåt om du inte gjort resan dit. (För 10 år sedan hade jag inte gjort detta besök! Var så långt ifrån att ens tänka tanken.) Det är liknande när människor vill sluta röka, börja träna, gå ner i vikt, byta jobb etc. De kan prata om det och vilja det länge, men det är inte förrän de är där i tanken och i förändringsprocessen som det kan ske!

Man utvecklas, fördjupas hela livet och genom yogan når jag mer och mer det inre i mig. Jag började med yoga för att stressa ner och ge kroppen stretch och smidighet, allt annat runt yogan förkastade jag som ”flum”! Men yogaresan fortgår i kroppen och jag blir mer och mer medveten om den resan och vad den gör med mig ju längre tiden går.

Så! Med den där huvudvärken, magkatarr sedan länge, knölstruman som är diagnosticerad och lite astma på det, tänkte jag: Vad kan jag förlora, måste testa! Metoden att testa min kropp liknade den jag varit med om hos kiropraktorn, men då är det muskler som testas – här förstår jag att det är balansen i kroppen som står i fokus. Vad som händer sedan är svårt att förklara, det var som att hon såg mitt innersta och den jag är – den sanna! Mycket stresshormoner i kroppen, känslor och många samtal kring livet, sorg, mina krav på mig själv – många tårar blev det….. och många aha-upplevelser! Det hon sa och hur hon sa det var så logiskt! Jag fick en förståelse och en orsak till mina symptom. Så självklart, så klokt! Undanlagda känslor, självförnekelse och skuld! Som sagt, allt lägger sig i kroppen sen barndomen och genom hela livet.

Hon gjorde behandlingar på min kropp, hittade andra saker under vägen – saker jag inte påtalat. Bl.a. så tryckte hon under min fot för att min diafragma skulle flytta sig, för min mage fick inte plats!!! Efter det har min mage varit glad!

Jag fick läxa, punkter att trycka på samt affirmationer att tänka samtidigt. Kände mig lugn och harmonisk efteråt och full av känslor! Hon sa att kroppen skulle jobba med behandlingen ca 48 timmar efteråt, men min kropp är känslig så den jobbade i över en vecka. Bara att acceptera och vila!

Återbesök gjordes för en vecka sedan! Vissa saker var bra, andra inte! Nya saker hittades och åtgärdades. Sorg var dagens tema. Sorgen sätter sig i armarna visade det sig, smärtan har suttit i nästan hela tiden sedan behandlingen. Affirmationerna denna gång är svårare att säga till sig själv…. Att jag ska vara snällare mot mig själv, våga leva och tro på mig själv. Tror att detta är svårare, de känslorna har suttit för länge… Jag jobbar på det varje dag, flera gånger om dagen!

Tycker du detta är flum? Ja, det är min resa och mina ord, för mig är det en sanning. Men jag tror som sagt att du måste vara där i din livsresa och på så sätt vara öppen för det liksom med all behandling.

Mitt råd! Får du inte hjälp, sök dig vidare!

Lycka till med din resa!

Kommentera