”You can’t always get what you want, but if you try sometimes, you might find what you need”

Strävar vi för mycket? ”Om jag bara fixar det, om jag bara når de resultaten, så…. ” Vi kämpar, men vi kanske sak ta ett steg tillbaka och sluta kämpa och istället börja leva?!

Jag kämpade länge för att uppnå det som alla andra uppnådde, eller undrade varför de lyckades och inte jag… Så jag slutade kämpa och lyckades! Vad lyckades jag då med? Jo, att hitta och komma närmare mig själv.

Den senaste tiden har saker kommit till mig som jag chansat på, men som blivit så rätt. Det började med mitt beslut att gå till Yvonne, kinesiologen.  Hon öppnade mina ögon till mycket, framförallt till mig själv och mitt liv. Nu har jag hunnit göra tre besök hos henne och jag inser mer och mer hur hon kom till mig i exakt rätt tid – för att jag öppnat upp för det genom att ge mer uppmärksamhet på mig själv och slutat kämpa!

Jag bestämde mig under hösten för att yogan skulle ta mer plats i mitt liv! Leder yoga, men behöver även ledas för att utvecklas. I samband med det påminde Yvonne mig om yogans filosofi, som jag tidigare avfärdat som flum! Jag hade köpt en bok, men den hade legat oläst i nästan ett år. Nu började jag läsa den och såg mer och mer sanningar i den, om mig själv, andra människor, livet – för min utveckling som både yogainstruktör och som hälsocoach. ”Närmare något” av Simon Krohn

Därefter anmälde jag mig till 14 tillfällen med yoga hos Eleonor på Purnima Yoga i Ljungskile. Hade aldrig tidigare hört om henne, hade heller inte hört några som varit där! Så det kändes lite pirrigt att gå dit, för det måste ju kännas rätt både med instruktör och yogan – och det gjorde det! Det kändes så rätt!

Jag hade också anmält mig till en hel yogadag i Mölnlycke dagarna efter, för en instruktör jag heller aldrig hade hört talas om, Jenny Larsson på Body Mind Works. Den dagen blev den bästa dagen på mycket länge, yogan var flödande och fantastiskt, vi hade work-shop om hur man bäst skyddar sin kropp, eldandning och meditation. (För några år sedan hade jag tyckt detta var helflum 😉 ) Så mycket som jag tar med mig i mitt ledarskap, men framför allt i mitt liv.

Jag slutade kämpa och allt kom till mig – allt det jag behövde!

Jag har backat från livet lite! Jag hör inte av mig till vänner, funderar kring vilka mina vänner är  – vilka som skulle flytta berg för mig! Jag är väldigt duktig på att flytta berg för alla andra, men backar nu för att inse vad som betyder något. Det ytliga livet backar jag ifrån, numera gör jag det jag av hjärtat vill och önskar.

Nu har det varit och är tufft på mitt andra jobb, men yogan har hjälpt mig att ta stressen bättre, jag har ändå sovit bra, tränat och fått utlopp för stressen. Men nu i helgen har sömnen varit orolig, jobbet har snurrat i huvudet och kroppen känns trött och tung. Ägnar söndagen åt vila, lite yoga och kanske en stunds meditation för mig själv (vilket jag aldrig tidigare gjort!!!) Men strävan att fixa vardagen är viktigast just nu! Med en historik med utmattning, så minns kroppen och reagerar. Känslig och allergisk mot stress! Men vem tar hand om dig bättre än du själv. Med kärlek runt omkring fixar man allt!

 

 

Kommentera