NÄR SLUTADE VI ATT VARA MÄNSKLIGA OCH BLI…..ROBOTAR?

”Vi kanske mår bra av att vara mer känsliga” en mening som just uttalades på tv:n. Jag har alltid skojat om att vi kvinnor ska vara lite som män, göra en sak i taget och inte vara överallt i tanken och i verkligheten!? Ett mått av känslighet och att reagera är kanske det vi behöver för att skydda oss bättre?!

Överskriften kom av mina funderingar kring hur vi människor hela tiden släcker bränder, men inte tar reda  orsaken till varför det brinner! Och varför vi inte har tid! Vi har inte tid att vara sjuka, barn ska vi skaffa oss, men de kan inte vara sjuka – det har vi inte tid med!

Vi äter bantningspulver för att snabbt bli smala, det spelar ingen roll att vi går upp ännu mer i vikt efteråt, för konsekvenser tänker vi inte på, det ska ju gå fort! När vi börjar träna ska det ju bli synligt ganska omgående också annars är det ju ingen idé….eller?

En diskussion på vår familje-messenger i går kväll som startades av min kemistuderande dotter angående vårt intensiva knaprande av värktabletter, startade också upp mina funderingar kring att vi tar oss inte tid att ta reda på vad det är som gör att jag har ont, varför jag har huvudvärk, utan vi släcker snabbt elden så vi kan rusa vidare. Men har du funderat på vad dessa piller gör med dig? Alla piller vi tar ökar de fria radikalerna i kroppen som skapar inflammationer och sjukdom, förutom leverskadorna etc. Vill vi gå som levande kemiska robotar i tillvaron och blunda för hur du påverkas, hur din kropp påverkas och hur ditt liv i framtiden kommer att bli? När slutade vi att vara mänskliga?

Människan är levande, känslig, har tankar, tar intryck som kroppen reagerar på, har orsaker och konsekvenser.

Vad är det som gör att du inte stannar upp och funderar på varför du mår som du gör? Det är ditt liv, din hälsa och din framtid, det är bara du som kan göra något åt det! Ta hjälp och gör ditt liv mer kvalitativt!

I mitt yogautövande, i mitt ledarskap, så ser jag hur berörda många blir. Jag förstår att alla inte är där annat än för träningsformen, där har jag också varit och är fortfarande. Men det mentala, den känslan som yogan ger. Att komma nära sig själv, bli mer snäll mot sig själv, utvecklas till att sätta sig själv och sitt mående i första rummet –  detta är underbart att möta hos mina yogisar! Utvecklingen att bli mer mänsklig!

Hur blir jag av med huvudvärk? Jo, vatten, massor av vatten! Så jag dricker, kissar, dricker, kissar – bra tycker jag, att undvika piller så mycket jag kan! Sen yogar jag ju också 😉

(Ps. De jag diskuterar här är inte de som av många skäl/sjukdomar inte har något val annat än att medicinera.)

 

Kommentera