”Låt maten vara din medicin och din medicin vara maten.”

Många hävdar att våra jordar är urlakade och våra grönsaker, rotfrukter, bär och frukter inte är lika näringsrika som de en gång varit. De har säkert rätt, men jag tycker ändå att det viktigaste är att få alla att laga mat från grunden och sluta göda livsmedelsindustrin som definitivt gör oss sjukare av sina halvfabrikat som inte innehåller några som helst näringsämnen. Bara en cocktail av tillsatser, konserveringsmedel etc som faktiskt i stora mängder gör oss sjuka.

Så var ligger kampen för vår hälsa? Att äta en massa kosttillskott för att få i oss mer näring fast vi äter massor av bra mat, eller att se till att vi får näring i oss överhuvudtaget? Jag blir ibland rädd när jag ser familjer handla i matbutiken, allt är halvfabrikat och socker. Borde inte det vara prioritet att lära ut tidigt vad bra mat är? Att lära sig att laga mat från grunden med rena råvaror, hel mat!

Dessa halvfabrikat kom till när man skulle avlasta kvinnan i hemmet efter andra världskriget. Snabbt blev det en växande, lukrativ handel och okunskapen bland människorna gjorde att de var de enda som råkade illa ut fast det var dem de skulle hjälpa…. Margariner gjorde av fetter som inte tål upphettning, som vi fortsätter att äta lurade av livsmedelsföretag med bra PR. Vi kan inte klicka lite smör i en kastrull och hälla i majscorn för att poppa, nej vi gör dom färdiga för micron fulla av ämnen du absolut inte vill ge till din hund, men barnen och du själv äter det…..

Hur mycket är det som våra djur skulle dö av om de åt, den kunskapen har vi! Men oss själva, det bryr vi oss inte lika mycket om. Varför är det så? Varför är vi så hänsynslösa mot oss själva?

Låt maten bli din medicin! Köp hem rena råvaror, laga mat med varor från butiken som inte har innehållsförteckningar. Jag är till 100% övertygad om att den maten kommer att göra att du mår så mycket bättre, lovar att du snart kommer att känna skillnaden. Har du inte tid? Har du tid att bli sjuk då? Värdera ditt liv som du värderar ditt hus och din bil, de är utbytbara  – det är inte du min vän!

Kommentera