Vart tog kraften vägen?

Känner ni igen min känsla av att du behöver mer kraft och energi? Vintern är lång och är inte över än på ett tag. Jag insåg precis när jag sitter och arbetar med mitt företag, som jag brinner så för, att jag ute i verkligheten sätter på mig en kraft och energi som falnar när jag inte är på jobbet, på mina pass… Det telefonsamtal jag borde ringa nu för jobbet tar så mycket kraft att göra. När jag är på jobbet finns kraften där för jag har liksom ”satt på mig de kläderna”. Vart tog kraften vägen?

Behöver jag en ny tid, en ny årstid, med ljus, värme och ny energi? Ja, jag längtar! Men när jag trånar som värst efter den där våren, inser jag  att våren är min sämsta årstid….tänk att jag alltid glömmer det! Jag har faktiskt redan börjat medicinera mot min pollenallergi fast snön ligger kvar! Jag har haft känningar och då gäller det att börja!

Denna vintern har kantats av många envisa, irriterande småförkylningar och tanken på den trötthet som pollenallergin orsakar så blir jag nedstämd och ledsen. Behöver min energi, min kraft. Jag vill träna, orka! Ser ändå i perspektiv att jag är fullt frisk och inte drabbad av sjukdomar. Det är jätteviktigt!

Tänker också att min kraft numera ligger inom mig, att den bygger upp mig inifrån. Sen jag började gå hos Yvonne, min kinesiolog, har jag varit mycket i min tanke, eftertanke. Känner att jag behöver stanna upp och känna efter var denna resa tar vägen. Resan har gjort att jag läser mycket kring yogans filosofi, jag är känsligare, har lättare till tårar (likadana upplevelser som en vän som också varit hos Yvonne har). Jag stänger inne mig i en bubbla där kontakten ute i den stora världen är i träda, samtidigt som jag funderar på hur många vänner jag egentligen har, vilka som hör av sig, de som jag trodde att jag hade nära är inte så nära för dem. Många insikter, många sorger.

Men jag inser att jag är lycklig! Lyckan kommer inifrån, inte från någon annan och de som står mig nära gör mig lycklig. Det är väl huvudsaken, och det är därifrån kraften och energin ska komma – inifrån mig själv! Yogan gör mig stark, inifrån och ut, och är så tacksam att den finns i mitt liv, att jag får vägleda andra in i yogans underbara värld <3

Kommentera