DIN KROPP – VARFÖR KAN DU INTE ÄLSKA DEN? DET ÄR JU DÄR DU BOR!

Ja, varför kan vi inte ordna till det så att vi älskar där vi bor hela livet? Vi ordnar ju till och älskar vårt hem, vårt hus, vår lägenhet! När vi hittar saker i vårt hem vi inte trivs med så plockar vi bort det och inreder med nytt. Om vi inte trivs med vår kropp, så har vi nåt konstigt destruktivt beteende mot den. Vi misshandlar den istället för ändrar och förnyar. Varför gör vi så, vår kropp är ju vår viktigaste boning!

Möter ibland unga tjejer som i sitt sökande efter något,( ja inte är det så perfekt i mina ögon – de är sååå perfekta i sin ungdom, sin skönhet,) med förställda kroppar! Det sprutas in i läppar, kinder, bröst, rumpa, så de ser ut som konstgjorda plastdockor. Varför? Varför kan de inte älska sig själva som de är? Vilka förebilder finns det? Vi ser kändisar som plutar hit och dit, retuscheras – är det ett ideal?

Läste nyligen en blogg där en ganska nyförlöst kvinna var på efterkontroll och fick till sin glädje besked om att hon kunde knipa hela vägen upp mot livmodern! Ja, hon tränar! Det fick mig att tänka 25 år tillbaka i tiden när jag väntade våra tvillingar.

Denna bild är tagen två dagar innan förlossning och du kan tänka dig själv hur min mage såg ut efteråt. Löst skinn som hängde och jag var så ledsen för detta, i flera år! Blev besatt av släta magar! Två år senare fick jag chansen att operera bort överflödigt skinn och minns att jag belåten gick från läkarens besiktning med ett nöjt leende. Han kunde genomföra plastiken omgående tack vare att jag hade tappat alla kilon efter barnafödande, fick beröm! Jag hade börjat träna efter 2,5 månad och även efter mitt första barn (på bilden <3 Hon fyllde 2 år 1,5 månad efter att hon blivit storasyster till två bebisar.) Han var noga med att påpeka att jag inte kunde bära och lyfta barnen på flera månader efteråt, vilket jag oroade mig för. Hur skulle jag klara tre små barn utan lyft?

Men en vecka efter operationen var jag på efterkontroll och fick återigen beröm! Han hade bara fixat till det yttre hudlagret, inte det han förväntade sig att tråckla ihop alla lager. Jag var stenhård i mina magmuskler, tack vare träningen!

Sen följde en tid av fortsatta besattheter av magar, på stranden hade jag höga bikinitrosor så att ärret och bristningarna inte skulle synas. Men det gick över! Jag har fött tre välskapta vackra barn och då får jag väl  ha lite skavanker! Idag bryr jag mig inte!

Varför ska man träna?

Ja, naturligtvis för att det bygger en stark kropp, men också för att du ska älska dig själv!

Yoga bygger en stark kropp, men även en stark kropp. En viktig del i yogan är att man får en acceptans mot sin kropp, mot sig själv som är så befriande. Du lär dig älska dig själv och får ett perspektiv på vad som är viktigt i livet, för dig själv.

Så ut och bygg dig själv från grunden, ut och promenera – det gör dig urstark i själen och i hjärtat! När du känner dig redo – hitta en träningsform som du älskar, då lyckas du bibehålla kontinuiteten i det! Och du! Gör det för din skull, ingen annans! För det är du som betyder mest!

Kommentera